De Toekomststoel

De toekomststoel is een begripĀ 

De Toekomststoel is inmiddels een begrip geworden, op vele wijzen zijn er stoelen ontworpen die een plek kunnen krijgen waar besluiten genomen worden.

In overleg met de SDG.Nl hebben we een toekomststoel gemaakt dat past bij meerdere duurzame doelen. Een stoel die in haar huidige staat niet meer inzetbaar was en diverse behandelingen heeft ondergaan door diverse doelgroepen om uiteindelijk een tweede leven te starten.

Wij hebben een aantal vergaderstoelen gekregen die niet meer aan de eisen voldoen. Deze stoelen waren intensief gebruikt en dat heeft haar sporen achtergelaten. Deze stoelen zijn compleet gedemonteerd en alle onderdelen zijn behandeld in onze werkplaats in Haulerwijk

In Haulerwijk werken we met Participanten en medewerkers van DJI die in een re-integratietraject zitten. Samen zorgen zij ervoor dat van alle aangeboden inventaris het grootste deel weer een tweede leven krijgt binnen de panden van DJI. Via de QR-code is het mogelijk om een beeld te krijgen van de werkzaamheden in Haulerwijk.

De stoffering van onze stoelen wordt altijd gedaan door Joustra Stoelverzorgers uit Steenwijk. Dit is een sociale onderneming dat door haar gehanteerde werkwijze perfect aansluit bij het D.I.B. Juist omdat Joustra Stoelverzorgers alleen de stoffering voor het D.I.B. uitvoert verplaatsen we alleen de rugleuningen en zittingen, Ook dit scheelt enorme transportbewegingen.

Voor het ontwerpen en maken van rugleuning van de Toekomststoel hebben we een klein lokaal bedrijf, Alie Jager Machine borduren uit Haule gevraagd om de rugleuning te borduren alvorens deze in Steenwijk gestoffeerd werd. Het resultaat van alles is de stoel zoals afgebeeld.

Wilt u meer informatie? Neem contact op.